Duurzame week en afvalscheiding groot succes!

WILLEMS WEETJES
21-11-2019

Duurzame week en afvalscheiding groot succes

Tijdens onze drie duurzame dagen zijn we met bijna 90 leerlingen bij 18 locaties in de Gemeente Gooise Meren geweest om zwerfafval op te halen. Ook hebben leerlingen samen met de Plastic Soup Foundation gewerkt met de litterati-app om zwerfafval te registreren. 

Deze dagen zijn gezamenlijk afgesloten in bijzijn van wethouder Barbara Boudewijnse.

  • A2 heeft met het zwerfafval kunst gemaakt – deze schilderijen zijn binnenkort te zien in het Gemeentehuis.
  • H2 heeft presentaties gehouden over op welke manieren zij denken dat het afval op de plaatsen waar zij geweest zijn verminderd zou kunnen worden – en wat zij er zelf aan kunnen bijdragen.
  • A2 en H2 leerlingen hebben diverse programma’s over Duurzaamheid gevolgd: een excursie naar Our Planet in het Museon over de 17 Duurzame Doelen van de VN, een ECOSCAN op school, bedrijfsbezoeken over duurzaamheid en ze hebben een 17 Doelen die je Deelt-spel gemaakt. Voor de leerlingen van H5 is een lunch verzorgd met eten van 2Good2Go/tegen voedselverspilling – zelf georganiseerd bij Hokras/Ekoplaza/Le Perron/etc.
  •  De H4 heeft het project Afvalhelden gedaan en filmpjes gemaakt over nut en noodzaak van gescheiden afval.

Ook volgend jaar houden we weer – net als dit jaar en vorig jaar – een drie duurzame dagen project rondom de herfstvakantie. Heel leerzaam en ook nog eens leuk om te doen!

 

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl