GEWELDIGE SFEER

Het Willem heeft het: een geweldige sfeer

Top 5 waarom het Willem de Zwijger College zo’n fijne sfeer heeft
  • Docenten zijn betrokken.
  • Leerlingen voelen zich op hun gemak in een veilig omgeving.
  • Iedereen hoort erbij.
  • Veel extra’s: van huiswerkbegeleiding tot gratis fruit in de kantine.
  • Een fijne introductie maakt je snel vertrouwd met de school.

Je hebt het naar je zin

Op Het Willem is het fijn, leerlingen staan voor elkaar klaar, docenten zijn betrokken. Doorslaggevend is ook dat de leraren de lessen elke dag gevarieerd en boeiend houden. Want, als je het naar je zin hebt, gaat het leren bijna vanzelf.

Leerlingen geven ‘t Willem in tevredenheidenquêtes de hoogste hoge score voor veiligheid. Pesten of discrimineren komen nauwelijks voor op onze school.

Leer je nieuwe school kennen

Nog vóór de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Daar zijn ook twee leerlingen uit een hogere klas bij. Je mentor en die twee oudere leerlingen blijven je het hele jaar ondersteunen.

De tijd van je leven begint met de Willem 1-dagen: drie leuke en intensieve introductiedagen die je op school en in de directe omgeving gaat meemaken. Na die introductie is de band met je klas al echt hecht en voel je je als echte ‘Willem-leerling’ helemaal thuis.

Bij de indeling van de klassen houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren. Ook met je woonplaats want dan fiets je samen met je klasgenoten naar school. Het Willem is een school waar iedereen elkaar kent en we doen er alles aan om je snel op jouw gemak te laten voelen.

Bij de start heeft elke brugklas een eigen lokaal. De docent komt dus naar jou toe. Ook is er een aparte ruimte in de kantine voor brugklassers. De hoeveelheid huiswerk bouwen we rustig op. In de lessen krijg je trouwens ook tijd voor je huiswerk. Zo kun je gemakkelijk wennen aan je nieuwe school.

Leren leren

In de brugklas leer je hoe dat nou eigenlijk moet: leren. Want er zijn verschillende manieren om te leren. Het is belangrijk dat je die kent en kunt gebruiken. Wat past het beste bij jou? Je krijgt bovendien extra ondersteuning voor de vakken waar je meer moeite mee hebt.

Begeleiding en zorg

We hebben een uitgebreid en doordacht systeem voor jou voor extra ondersteuning en voor extra uitdagingen. Net wat je nodig hebt. Van pluslessen, hersteluren, huiswerkbegeleiding, training bij faalangst, remedial teachers voor Nederlands, Engels, rekenen en voor begeleiding bij dyslexie. Wil je meer weten? Op de website staat uitgebreide informatie.

Je eigen mentor

Bij ons heb je een mentor die je helpt bij jouw keuzes en met je ontwikkeling. Dat is jouw belangrijkste leraar of lerares. Hij of zij maakt je bovendien wegwijs op school en helpt je met allerlei vragen.

Aanmelden?
Heb jij van je basisschool een advies voor gymnasium, atheneum (vwo) of havo gekregen? Dan ben je welkom op onze school.

Hier kunnen jullie het aanmeldingsformulier downloaden

Dit formulier geef je samen met de originele adviesbrief van de basisschool bij onze leerlingenadministratie af tussen 8 en 19 maart 2021. We kijken naar je uit!