GEWELDIGE SFEER

Het Willem heeft het: een geweldige sfeer

Top 5 waarom het Willem de Zwijger College zo’n fijne sfeer heeft
  • Docenten zijn betrokken.
  • Leerlingen voelen zich op hun gemak in een veilig omgeving.
  • Iedereen hoort erbij.
  • Veel extra’s: van huiswerkbegeleiding tot gratis fruit in de kantine.
  • Een fijne introductie maakt je snel vertrouwd met de school.

Fantastische sfeer helpt je op weg

Op Het Willem is de sfeer fijn, leerlingen staan voor elkaar klaar, docenten zijn betrokken. Doorslaggevend is ook dat de leraren de lessen elke dag gevarieerd en boeiend houden. Want, als je het naar je zin hebt, gaat het leren bijna vanzelf.

Leerlingen geven ‘t Willem in tevredenheidenquêtes de hoogste hoge score voor veiligheid. Pesten of discrimineren komen nauwelijks voor op onze school.

Leer je nieuwe school kennen

Nog vóór de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Daar zijn ook twee leerlingen uit een hogere klas bij. Je mentor en die twee oudere leerlingen blijven je het hele jaar ondersteunen.

De tijd van je leven begint met de Willem 1-dagen: drie leuke en intensieve introductiedagen die je op school en in de directe omgeving gaat meemaken. Na die introductie is de band met je klas al echt hecht en voel je je als echte ‘Willem-leerling’ helemaal thuis.

Bij de indeling van de klassen houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren. Ook met je woonplaats want dan fiets je samen met je klasgenoten naar school. Het Willem is een school waar iedereen elkaar kent en we doen er alles aan om je snel op jouw gemak te laten voelen.

Bij de start heeft elke brugklas een eigen lokaal. De docent komt dus naar jou toe. Ook is er een aparte ruimte in de kantine voor brugklassers. De hoeveelheid huiswerk bouwen we rustig op. In de lessen krijg je trouwens ook tijd voor je huiswerk. Zo kun je gemakkelijk wennen aan je nieuwe school.

Leren leren

In de brugklas leer je hoe dat nu eigenlijk moet, leren. Het is belangrijk dat je de beschikbare methodes leert kennen en gebruiken. Je bepaalt dan zelf welke wijze van leren het beste bij jou past. Daarnaast is er extra ondersteuning voor de vakken waar je wat meer moeite mee hebt.

Begeleiding en zorg

We hebben een uitgebreid en doordacht systeem van extra ondersteuning. Helemaal op jou afgestemd. Van pluslessen, hersteluren, huiswerkbegeleiding, remedial teachers voor Nederlands, Engels en rekenen tot training bij faalangst en begeleiding van dyslexie.

Je eigen mentor

Op het Willem krijg je een mentor die je helpt bij je persoonlijke ontwikkeling. Dat wordt jouw belangrijkste docent, die jou een jaar lang bij staat en wegwijs maakt op school.

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl