Het Willem gaat de snoeproute schoonhouden

NIEUWS
15-09-2029

Het Willem gaat de snoeproute schoonhouden

De snoeproute is van de Veerstraat (vanaf AH) tot aan de school (zie groene route hieronder)

In het convenant met de gemeente Goois Meren is afgesproken dat het Willem de Zwijger College een stukje Bussum adopteert en dit 1x per week schoon houdt. Het stukje Bussum wat we geadopteerd hebben is de route van school naar de Albert Heijn en deze route hebben we de “snoeproute” genoemd (zie kaartje hierboven).

Wat gaan we doen:

1x per week (in roulatie) gaat een mentor met zijn/haar mentorklas op pad en ruimt al het vuil, wat ze tegenkomen in de snoeproute, op. Daarvoor hebben we grijpers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes (met daarop het logo van de school) beschikbaar. De mentor krijgt hulp van een docent die op het betreffende mentoruur een tussenuur heeft.

Het belang:

  • Leerlingen gaan ervaren dat ze door een kleine bijdrage helpen hun eigen omgeving schoonhouden
  • Leerlingen zijn de ambassadeurs van de school tijdens deze actie
  • Door onze inzet als school te laten zien bereiken we positieve PR en Bussum (onze woon/werkomgeving) wordt een stukje schoner. En dat allemaal met een kleine inspanning!

Deze doorlopende actie past helemaal bij onze doelstellingen als Unesco school maar is ook een belangrijk onderdeel van het beleid van de gemeente Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij.

We starten hiermee op woensdag 16 september om 09.15 uur, donderdag 24 september om 10.00 uur, dinsdag 29 september om 12.00 uur, 9 oktober om 09.15 uur, en gaan door tot na de herfstvakantie.