Huiswerkbegeleiding en bijles door Lyceo

WILLEMS WEETJES
15-09-2020

Huiswerkbegeleiding en bijles door Lyceo

Huiswerkbegeleiding en bijles bij Lyceo

Het Willem de Zwijger College biedt dit schooljaar samen met Lyceo huiswerkbegeleiding, bijles en overige diensten aan. De begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus vanaf de brugklas tot en met het eindexamenjaar.

Met huiswerkbegeleiding werkt uw kind minimaal 3 middagen per week aan het plannen en maken van huiswerk. Vooraf vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats en uw kind maakt in de eerste week van de begeleiding een (gratis) studievaardigheden- en motivatietest. De resultaten hiervan dienen als startpunt voor de inhoudelijke begeleiding. Onze begeleiders focussen op het aanleren van duurzame studievaardigheden: plannen, structureren, herhalen en reflecteren. We werken hierbij met onze eigen Leren Leren©-methode, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University.

Heeft uw kind moeite met een specifiek vak? Dan biedt bijles de oplossing. Bijles is één-op-één vakinhoudelijke ondersteuning van een vaste begeleider die extra uitleg geeft en helpt bij het voorbereiden en overhoren van toetsen. De voortgang van uw kind wordt bijgehouden in een online leerlingvolgsysteem: zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

Even voorstellen

De vestigingscoördinator Renske Blok leidt, met ondersteuning van Eva van Koppen, een team van enthousiaste begeleiders op deze vestiging. Zij onderhoudt ook het contact met mentoren, docenten en andere betrokkenen binnen de school. Op die manier werken we samen met de school aan het verbeteren van de schoolresultaten van leerlingen. De vestiging van Lyceo bevindt zich in het schoolgebouw en is dagelijks open van 14.30 uur. Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op met Renske Blok via 06-10589732 of renske.blok@lyceo.nl.