Informatie over het coronavirus

NIEUWS

Update informatie over het Coronavirus

04-03-2020

Een aantal inwoners in de gemeente Gooise Meren wordt getest op het Coronavirus. Het zou gaan om een gezin met schoolgaande kinderen, dat met ziekteverschijnselen is teruggekeerd van vakantie. De GGD meldt dat de mensen om wie het gaat thuis in quarantaine zijn. Op de uitslag van de test wordt nog gewacht.
Mocht blijken dat dit gezin inderdaad is besmet met Corona, dan zal de GGD de werkgevers van de ouders en school/scholen van de kinderen inlichten. GGD en school bespreken dan passende maatregelen.

Op dit moment is er nog geen reden om aan te nemen dat onze school extra gevaar loopt op besmetting. Zodra er meer nieuws is brengen we u daarvan op de hoogte.

Update informatie over het Coronavirus

02-03-2020

Enkele dagen geleden meldden wij dat ook wij de ontwikkelingen rond het Coronavirus nauwlettend volgen. Zoals u ongetwijfeld weet, hebben zich nu ook in Nederland de eerste patiënten met het virus zich gemeld.

Het RIVM heeft zijn adviezen enigszins aangepast. Heel Noord-Italië is nu bestempeld als risicogebied. Ben je er op vakantie geweest en krijg je thuis lichte hoestklachten, dan raadt het RIVM je met klem aan thuis te blijven om te zien of de klachten verergeren. Mocht je dan ook koorts krijgen en/of benauwd worden, dan is het verstandig de huisarts te bellen.

De reisadviezen voor onze komende reisbestemmingen zijn nog altijd positief.

Informatie over het coronavirus

27-02-2020

Net als veel andere scholen, instellingen en organisaties houdt ook het Willem de Zwijger College de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus nauwlettend in de gaten.

Wij koersen op de genuanceerde informatie op de website van het RIVM (www.rivm.nl). De toonzetting van deze website spreekt ons aan, die is nuchter en rustig.

In verband met onze werkweken eind maart, houden wij ook de reisadviezen van het ministerie van buitenlandse zaken in de gaten. Wij checken deze site (www.minbuza.nl) dagelijks. Uitgangspunt van de school is: de geplande reizen gaan door zolang het reisadvies positief is. Stelt het ministerie een advies in negatieve zin bij, dan komen wij hier vanzelfsprekend op terug. (Een negatief advies is: “alleen noodzakelijke reizen” of “niet reizen”).

Doen zich ontwikkelingen voor die voor de school relevant zijn, dan informeren wij  iedereen via de mail en via de website.

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl