Internationaal Project War Histories

WILLEMS WEETJES
25-02-2020

Internationaal Project War Histories

Het is 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd is. Het is daarom belangrijk stil te staan bij onze vrijheid en wat de periode van bezetting voor veel Nederlanders heeft betekent. Verhalen die straks niet meer verteld kunnen worden door de mensen die er zelf bij waren. Onze vierde klas van het Gymnasium is gestart met een internationaal online project met scholen uit Italië en Malta.

Het project houdt in dat de leerlingen mensen uit hun directe omgeving (opa, oma, buurvrouw, etc) interviewen om te horen wat deze oorlogsperiode voor hen betekent heeft.

Als aftrap van ons project hadden wij gastspreker Gerard Klein op school. Gerard heeft zelf als kind op het Gymnasium in Hilversum gezeten en heeft ondergedoken gezeten in Friesland gedurende de oorlog.

Gerard heeft inmiddels zelf kleinkinderen die naar de middelbare school in Hilversum gaan. Zijn bijzondere verhaal heeft hij met ons gedeeld. De komende weken zullen de leerlingen zelf op zoek gaan naar verhalen van mensen die de oorlog nog meegemaakt hebben. Deze verhalen zullen we (ondertiteld) delen met de leerlingen uit Malta en Italië, zodat we uiteindelijk een verzameling van Europese verhalen hebben over wat de oorlog voor ons allen heeft betekend.

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl