Internationale uitwisseling op het Willem

WILLEMS WEETJES
23-01-2020

Internationale uitwisseling met Spanje, Hongarije, Italië en Turkije van start!

Het Willem de Zwijger College zal in de komende twee jaar deelnemen aan een internationale Erasmus+ uitwisseling met verschillende Europese landen. Doel van het project CO-PILOTS is om leerlingen en docenten meer gebruik te laten maken van digitale leermiddelen, alsook om hen beter bewust te maken van hun ‘digital footprint’ op het Internet.

Er zullen steeds groepen van vier leerlingen uit de tweede klas (Havo en Vwo) op reis gaan naar respectievelijk Italië (eind april), Hongarije (oktober) en Spanje (voorjaar 2021). Om deze twaalf leerlingen te selecteren, zullen wij de komende week een sollicitatieprocedure opstarten. In elk geval is goede beheersing van het Engels en een behoorlijke dosis enthousiasme een voordeel.

Deze uitwisseling is onderdeel van Internationalisering op het Willem de Zwijger College.
Als Unesco-school en onderdeel van het Global Citizen Network, zullen wij de komende jaren meer internationale samenwerkingen opstarten, waarin leerlingen kennis zullen maken met andere culturen en landen. Onze terugkerende reis naar Ghana voor leerlingen van de derde klas is hier ook onderdeel van.