Jong ontmoet oud in het SPANT! – opening door onze burgemeester

Agenda
25-02-2020

Jong ontmoet oud in het SPANT! – opening door onze burgemeester

Deze week voert het Willem de Zwijger College ‘Highschool de Musical’ op in Spant Bussum. Donderdag 27 februari is er in samenwerking met de Rotary een speciale voorstelling voor de ouderen van de gemeente Gooise Meren.
Sinds een aantal jaar organiseert het Willem een extra voorstelling voor ouderen uit verzorgingstehuizen van Naarden en Bussum. Het is een project waarbij een groep leerlingen eerst bij de ouderen op bezoek gaat, zodat ze met elkaar kennis kunnen maken. Op de dag van de voorstelling begeleiden de leerling de oudere bezoekers in het theater. Naast de ouderen zijn ook leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uitgenodigd. Samen met de Rotary Bussum zorgt het Willem voor een mooie middag waarbij Jong en Oud elkaar echt ontmoeten. De voorstelling op donderdagmiddag wordt geopend door de burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren.
Highschool de Musical is een bewerking van leerlingen van het Willem de Zwijger College. Het 100-jarige Willem kent een lange traditie met betrekking tot het schrijven en spelen van musicals. Al sinds 1982 worden de Grote Avonden, zoals de musicalavonden heten, in het Spant opgevoerd. Daarbij spelen de leerlingen natuurlijk een grote rol. Een kleine 100 leerlingen is jaarlijks betrokken bij de voorstelling en zijn vanaf september op vrijdagmiddagen, vrije dagen en in de voorjaarsvakantie bezig met het verwezenlijken van de productie.

Willem de Zwijger College Bussum – Data uitvoeringen: 26, 27 en 28 februari – Locatie: Spant! Bussum
Voor kaarten: www.wdz.nl

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl