Lyceo

In samenwerking met Lyceo biedt het Willem de Zwijger College de mogelijkheid aan om op school huiswerkbegeleiding, bijles en coaching te volgen. Door de begeleiding van Lyceo kunnen we leerlingen ook na schooltijd blijven ondersteunen met de lesstof. Lyceo heeft nauw contact met alle mentoren en docenten op het Willem de Zwijger College, begeleiders zijn daarom altijd goed op de hoogte van de situatie van elke leerling.

Huiswerkbegeleiding

Vindt uw kind het thuis lastig om zelfstandig aan de slag te gaan? Of heeft uw zoon of dochter moeite met het plannen van het huiswerk? Huiswerkbegeleiding van Lyceo kan hierbij helpen. Uw kind volgt de huiswerkbegeleiding gewoon op het Willem de Zwijger College. Samen met Tilburg University heeft Lyceo de Lyceo Leren Leren© -methode ontwikkeld voor het verbeteren en aanleren van studievaardigheden. De begeleiding wordt verzorgd door zorgvuldig geselecteerde begeleiders die dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan en hen daardoor goed kunnen inspireren en motiveren. Daarnaast is uw zoon of dochter ook welkom bij ons de huiswerkklas. Dit is bedoeld voor leerlingen die al goed zelfstandig kunnen plannen maar vooral een rustige plek nodig hebben om het huiswerk te maken.

Bijles en coaching

Kan uw zoon of dochter een extra steuntje in de rug gebruiken bij dat ene lastige vak? Lyceo biedt één-op-één bijles aan op Willem de Zwijger College voor het vak waar de leerling net iets meer moeite mee heeft! Een ervaren persoonlijke begeleider van Lyceo gaat met uw kind aan de slag om achterstanden in te halen. Helemaal in zijn of haar eigen tempo. Voordat u het weet, is uw zoon of dochter weer helemaal bij met de rest van de klas. Daarnaast biedt Lyceo ook coaching aan waarbij één-op-één aandacht wordt besteed aan plannen en studievaardigheden.

Het Lyceo Examenjaar en examentraining

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bestaat Het Lyceo Examenjaar. In dit op maat gemaakte pakket helpen we uw zoon of dochter met een combinatie van bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, coaching, bijlessen en examentrainingen. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma. Daarnaast biedt Lyceo ook de mogelijkheid tot het volgen van examentrainingen op verschillende locaties in Nederland. Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen klaargestoomd voor de school- en eindexamens. Een training duurt, afhankelijk van het vak, 2 of 3 dagen. De examentrainingen van Lyceo zijn bewezen effectief. Deelnemers scoren gemiddeld 0,9 punt hoger op het centraal examen voor het vak waarvoor zij een training hebben gevolgd.
Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek. Inschrijven kan via deze link: boek een examentraining.

Meer weten?

Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles bekijk onze vestiging of neem contact op met Renske Blok op 06 – 105 89 732 of renske.blok@lyceo.nl

Lyceo Extra

Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Met het Lyceo Extra-programma biedt Lyceo dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Wat Lyceo nog meer doet? Kijk op Lyceo Extra.