Lyceo

Lyceo verzorgt huiswerkbegeleiding, coaching, bijles en examentraining

Lyceo heeft een nauwe band met het Willem de Zwijger College. Wij bieden de mogelijkheid tot het volgen van huiswerkbegeleiding, coaching en bijles voor alle leerlingen. Lyceo is dit samenwerkingsverband met het Willem de Zwijger College aangegaan om zo de leerlingen ook na schooltijd te kunnen ondersteunen in hun leerproces.

Contactgegevens

Meer weten? Neem dan contact op met de vestigingscoördinator Dennis van Aalst.

Hij is op werkdagen tussen 13.00 en 18.00 uur te bereiken op 06 1079 9000 of per mail via dennis.vanaalst@lyceo.nl

Zie ook de website van Lyceo voor het complete aanbod van Lyceo. Het telefoonnummer van Lyceo is 07179 000 40

Wanneer u besluit uw kind aan te melden bij Lyceo, dan wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Aan de hand van dit gesprek stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Een aantal keer per jaar is er een persoonlijk evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan bij. Het spreekt voor zich dat u tussentijds voor informatie altijd bij mij terecht kunt.

Huiswerkbegeleiding

De huiswerkbegeleiding op het Willem vindt met vaste begeleiders plaats in kleine groepen op schooldagen tussen 14.00 en 18.00 uur. Ook is huiswerkbegeleiding op zondagen mogelijk van 13.00 tot 17.00 uur bij onze vestiging in het centrum van Hilversum. Het volgen van huiswerkbegeleiding is mogelijk vanaf twee dagen per week.

Coaching

In de coaching bieden wij individuele begeleiding bij de ontwikkeling van studievaardigheden, zoals plannen, het juist lezen van teksten en correcte formulering van antwoorden. Ook krijgen zelfvertrouwen en motivatie van de leerling aandacht. Voor de coaching zijn er strippenkaarten van acht keer 45 minuten. Samen met de leerling en ouders wordt vooraf besproken welke onderwerpen aangepakt zullen worden.

Bijles

Bijles is een 1 op 1 traject, vakgericht, met het doel tot verbetering van de resultaten. Er zijn strippenkaarten van 5, 10 of 20 uur.

Examentraining

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, biedt ’t Willem de mogelijkheid om een extra examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. De examentrainingen vinden plaats op het Sint-Vituscollege en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Direct inschrijven

Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/willemdezwijger. Wij raden u aan om niet te lang te wachten met inschrijven. Dan bent u altijd verzekerd van een plek.

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl