Maatregelen mondkapjes

NIEUWS
10-10-2020

Bussum, 9 oktober 2020

Betreft: update COVID-19 en mondkapjes

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Op de valreep van de herfstvakantie, informeer ik jou en u graag over enkele zaken die de school betreffen.

Hoe gaat het?

Zoals je en u weet, zijn we de laatste drie dagen voor de herfstvakantie noodgedwongen overgeschakeld op online-onderwijs. Wij hopen dat wij hiermee een bijdrage hebben geleverd aan het voorkomen van besmettingen.

Onze leerlingen kunnen in de komende tijd zelf verdere verspreiding van het virus voorkomen. Ik wil hen meegeven: vraag jezelf af of het op dit moment wel zo verstandig is om met veel vrienden en bekenden tegelijk af te spreken. We weten dat het in dit soort omstandigheden vaak fout gaat. Blijf alsjeblieft voorzichtig. In lang niet alle gevallen is een besmetting te voorkomen, maar sommige dingen kun je nu maar beter even niet doen, hoe jammer en vervelend dat ook is.

School weer open

We gaan ervan uit dat de school de maandag na de herfstvakantie weer kan worden geopend. Mocht dit niet zo zijn, dan informeer ik je hierover in de vakantie. Dus: als je niks hoort, ga je maandag 19 oktober gewoon naar school.

In verband hiermee heb ik nog wel een belangrijk verzoek: blijkt in de herfstvakantie dat je positief bent getest, laat dit dan weten aan je teamleider door hem of haar een mail te sturen. (Dus: Kees Hasenaar (k.hasenaar@wdz.nl), Petra Blijleven (p.blijleven@wdz.nl) of Frank Helsloot (f.helsloot@wdz.nl).) Wij hopen natuurlijk dat niemand meer besmet raakt, maar mocht dit wel zo zijn, dan willen we dit graag meteen weten, zodat wij kunnen bedenken hoe we hiermee het beste om kunnen gaan.

Mondkapjes

Er is deze week overleg geweest binnen het centrale managementteam van het SIVOG. In dit managementteam zitten de bestuurder van het SIVOG, de rectoren van het Willem de Zwijger College en het Vituscollege en de directeur van de Vitusmavo. Wij hebben ook overlegd met de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad, waarin leerlingen, ouders/verzorgers en personeel van de drie scholen zitting hebben. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor iedereen veiliger en duidelijker is om het gebruik van mondkapjes in de gangen en de aula van de school vanaf na de herfstvakantie te gaan verplichten. Dat betekent dat vanaf maandag 19 oktober iedereen in de gangen en de aula van de school een mondkapje móet dragen. Je wordt geacht je mondkapje ook te dragen in de les bij bepaalde praktijksituaties. Je docent zal je hierover meer vertellen.

Als het nodig is, zullen we handhaven op de mondkapjesplicht. De leerlingen wil ik vragen: draag alsjeblieft een mondkapje, ook zonder dat het je wordt gevraagd en ook als je het er niet mee eens bent. Iedere medewerker van de school loopt dagelijks tussen honderden leerlingen. Sommigen van deze medewerkers behoren zelf tot een kwetsbare groep of verzorgen bijvoorbeeld hun oude vader of moeder. Zij komen allemaal dagelijks naar school. Je helpt hen geweldig door je mondkapje te dragen.

Het is de bedoeling dat je vanaf maandag 19 oktober met je eigen mondkapje naar school komt. Je krijgt in die week een wasbaar mondkapje van de school. Mocht je vanaf dan op school komen en je mondkapje zijn vergeten, dan zul je worden gevraagd om terug naar huis te gaan om er eentje op te halen. Woon je erg ver van school, dan kunnen we voor een keertje een uitzondering maken en krijg je een wegwerpmondkapje van ons. We snappen dat iedereen er nog even aan moet wennen, maar als je na de eerste week weer naar huis moet omdat je jouw mondkapje bent vergeten, zul je de gemiste schooltijd moeten inhalen.

Roostering periode 2

In periode twee wordt de manier van roostering van de eerste periode voortgezet, zodat er mogelijkheden zijn voor herstelactiviteiten en inhaaltoetsen.

Afdelingsleiders

Eerder berichtte ik al dat onze collega Frank van de Riet ziek is. Toen hij ziek werd, is zijn werk herverdeeld over de overige afdelingsleiders. Nu het ernaar uitziet dat Frank van de Riet niet snel zijn werkzaamheden kan hervatten, hebben we ervoor gekozen op tijdelijke basis een nieuwe afdelingsleider aan te stellen. Zijn naam is Dick Middelhoek. Hij is drie a vier dagen per week op het Willem. Op de dinsdag na de herfstvakantie begint hij met zijn werkzaamheden. Hij houdt zich bezig met VWO 4, 5 en 6. Dick Middelhoek zijn vaste werkplek is op de tweede verdieping in dezelfde kamer als Petra Blijleven.

Tot slot

Voor nu rest mij jou en u een fijne en gezonde herfstvakantie toe te wensen. Mocht je of u nog vragen hebben, neem dan contact op met de mentor.

Met vriendelijke groeten,

Jan Adels

rector