Meisjes hockey kampioen

NIEUWS
14-05-2019

Meisjes onderbouw van het Willem zijn Nederlands kampioen hockey geworden

Na de regionale voorrondes met overmacht gewonnen te hebben, waarin wij onder meer Het Roland Holst, het ATC en het Goois Lyceum ruim versloegen, trokken de 17 supergemotiveerde strijders per bus naar Amsterdam voor de Landelijke Finaledag.
Iedereen was fit en de sfeer zat er ook ’s morgens vroeg al goed in. Om 9.30 stond de eerste wedstrijd op het programma: het Bonifatius uit Utrecht. Na 25 minuten stond er een duidelijke 3-0 op het scorebord, de altijd lastige beginwedstrijd was in the pocket! Ook de tweede wedstrijd tegen het Erasmus uit Zoetermeer verliep gladjes: ook nu weer een regelmatige 3-0. We waren lekker op dreef! Sam scoorde er lustig op los, Umi en Maxime hielden de as mooi dicht, Juul bleek multi-inzetbaar, net als Mette en Valerie. Voorin konden we lekker wisselen, Maud liep de benen uit haar lijf met haar solo’s, kortom: t Willem draaide soepel!

Ook de derde poulewedstrijd werd met 3-0 gewonnen, ditmaal van het Spinoza Lyceum. Val, Sam en een ontketende Ruth scoorden, Manou racete langs de lijn iedereen voorbij, Pien en de beide Anna’s dolden de verdediging en we werden eerste in de poule. In de kruisfinale wachtte ons een bekende tegenstander: het Gemeentelijk Gymnasium uit Hilversum….. Met sterk teamwork, mooie combinaties, een uitstekende mentaliteit en uiteindelijk ook door pure klasse wonnen wij ook deze wedstrijd terecht. Ook nu was onze superkeeper Eva weer een rots in de branding! Samen met haar onoverwinnelijke achterhoede met Max, Umi, Joosje (een openbaring op rechts achter!), Mette en Juul hield het Willem bijna alles tegen en sneed het middenveld met de hele snelle en handige Florine constant door de verdediging van de tegenstander heen. Anna Meijer en Val wisten mooi te scoren en zo wonnen we met 2-1 de halve finale.

En toen wachtte ons de FINALE in het nieuwe Wagener Stadion. Tegenstander was Leiden, een zeer sterk team…. Twee maal 15 minuten moesten wij strijden in het prachtige stadion met een heel geinige speaker (Pien…). Het werd een ware Titanenstrijd: na een prachtige 2-0 voorsprong (Val en Sam scoorden heerlijk), kwam de tegenstander knap terug tot 2-2. Maar nu lieten de superstrijders echt zien wat ze waard waren! Met z’n allen de schouders eronder, gewoon blijven aanvallen want dat kunnen we goed….. En ja hoor: vlak voor tijd brak Umi door op rechts, gaf een prachtige voorzet richting de razendsnel meegekomen Anna G, die bedacht zich geen seconde en joeg de bal hoog in de touwen…..! Wat een wereldgoal en wat een terechte en schitterende overwinning! Deze groep heeft geweldig hockey laten zien, en dat gecombineerd met een fantastische sfeer en instelling! We gaan de komende jaren nog heel veel plezier en succes beleven met deze (en nog veel meer) super hockeymeiden van het Willem!

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl