Muizenval race 2022

NIEUWS
08-11-2022

Muizenval race 2022

Afgelopen vrijdag 28 oktober was weer de jaarlijkse muizenval race. De race waarin onze vwo 5 met natuurkunde in hun pakket tegen elkaar strijden met zelfgemaakte autootjes. De auto met als enige energiebron een muizenval moet in staat zijn om in z’n geheel een afstand van 7,0 m te overbruggen. Ook moet de auto koersvast genoeg zijn om aan de finish door een poort van 3,0 m breed te gaan. En dan geldt de snelste wint.

Elk jaar leidt dit tot veel leuke en spannende momenten. En zijn de leerlingen er druk mee bezig. Waarbij ze veel leren over samenwerken en technisch ontwerpen.

Dit jaar was het een bijzonder goed jaar. Geen enkele auto was niet race klaar en elke groepje heeft een mooie prestatie neer gezet. Daar zijn we bij natuurkunde natuurlijk extra trots op.

Vooral de ontknoping was spannend doordat de snelste twee groepjes precies dezelfde snelste tijd hadden neer gezet. De beslissing moest vallen via een extra race tegen elkaar. Beide groepjes verschenen vol bravoure aan de startstreep lade hun autootjes op en lieten los zodra het start startschot klonk. Het autootje van Daan, Yugi en Philip schoot er vandoor en nam vroeg in de race een ruime voorsprong, maar helaas het aandrijftouw rolde weer om de as om het wagentje zo een halve meter voor de finish tot stilstand te brengen. Het autootje van  Nout, Timber en Berend kwam ondertussen snel dichter bij, maar ook hun laatste race verliep niet vlekkeloos. De afwijking van het autootje naar rechts werd steeds groter en de racer dreigde buiten de baan te komen. Maar met nog een centimeter over kwam de strijdwagen van Nout, Timber en Berend over de finish en mogen de heren zich een jaar lang school kampioen Muizenvalrace noemen. Met een knappe 15e plek in het algemeen klassement van alle jaren.

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl