INSCHRIJVEN

Aanmelden?

Heb jij van je basisschool een advies voor gymnasium, atheneum (vwo) of havo gekregen?
Dan ben je van harte welkom op onze school, zolang er genoeg plek is, meld je dus op tijd aan.

Hier kunnen jullie het aanmeldingsformulier downloaden ->

Dat formulier geef je samen met de originele adviesbrief van de basisschool bij onze leerlingenadministratie af. Dat kan uiterlijk tot vrijdag 6 maart 2020. We kijken naar je uit!

In geval van loting hoor je maandag 9 maart om 16.00 uur via een mailbericht aan de ouders/verzorgers of je bent uitgeloot. Je krijgt dan ook door waar nog wel plaats is. Je kunt je dan op de andere school aanmelden vanaf dinsdag 10 maart om 11.00 uur. Dat is zo afgesproken met alle scholen in het Gooi. 

Wennen aan je nieuwe school

Nog vóór de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor.

Je begint je schooltijd straks met de Willem 1-dagen. Dat zijn drie leuke en intensieve introductiedagen. Op school en in de directe omgeving. Zo leer je iedereen beter kennen.

Bij de indeling van de klassen houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren en bijvoorbeeld met je woonplaats. Zodat je straks samen met klasgenoten naar school kunt fietsen.

In de eerste periode heeft elke brugklas een eigen lokaal. De docent komt naar je toe en jij kunt dus op je stoel blijven zitten. Ook is er dan een aparte ruimte in de kantine voor brugklassers. De hoeveelheid huiswerk bouwen we langzaam op. In de lessen heb je trouwens al tijd voor je huiswerk. Zo kun je rustig wennen aan je nieuwe school.

We zijn een kleinschalige school, hier kent iedereen elkaar. De klassen zijn niet te vol.

“Ik heb voor het Willem gekozen want
het is echt een superschool.”

Sarah

Wie was die Willem de Zwijger eigenlijk?

Onze school is genoemd naar de vader des vaderlands Willem van Oranje. Hij was de eerste prins van Oranje en stond aan de wieg van het huidige Nederland. Hij werd De Zwijger genoemd omdat hij bij diplomatiek overleg nooit het achterste van zijn tong liet zien. Zijn lijfspreuk was Je maintiendrai (Ik zal handhaven). Hij was dan ook nogal een volhouder. Jij ook?

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl