Talentklassen

Talentklassen

Leerlingen van klas 1 en 2 hebben in twee perioden van het schooljaar elke donderdagmiddag talentklassen. Dan staan sport, kunst of wetenschap centraal in de daarvoor specifiek door de leerlingen gekozen talentklas.

Alle leerlingen kunnen aan de talentklassen meedoen. In het totale lesprogramma is het belangrijk dat leerlingen hun verborgen talenten en vaardigheden naar boven kunnen halen en uitbouwen. In een ontspannen sfeer krijg je een bijzonder lesprogramma waar je optimaal van profiteert.

In elke periode kies je als leerling één van de aangeboden talentklassen. Die talentklas volg je dan de hele periode. In een volgende periode kies je een dan voor een ander onderdeel. De keuzemogelijkheden zijn divers en variëren per periode. Op die manier maak je een prima keuze die helemaal bij je eigen talenten past.

In de brugklas zijn de talentklassen in periode 2 en 4. In klas 2 gaan leerlingen van het gymnasium en atheneum in periode 1 en 3, verder met de talentklassen. De havo 2 leerlingen zitten in het speciale haco-programma.

Een selectie uit het aanbod

Slacklinen
Free-Running
Technisch Bouwen
Heel Willem Bakt
Kickboksen
Spelbord Ontwerp
Theatersport
Klimmen
Ninja Experience
3D-Prints Ontwerpen
Songwriting
Van Zoötroop tot speelfilm