UNESCO-SCHOOL

Het Willem heeft het: internationale contacten

Top 5 voordelen van het UNESCO-lidmaatschap voor jou
  • Je neemt deel aan internationale projecten en challenges.
  • Wereldwijd netwerk van 20.000 scholen
  • Extra aandacht voor mensenrechten, intercultureel leren en Global Citizenship.
  • Bij Unesco-bedrijven, instellingen en organisaties heb je een streepje voor.
  • Je leert over vredesopbouw, armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling.

De enige UNESCO-school

Als enige in de gemeente Gooise Meren zijn wij een officiële Unesco-school. We maken deel uit van een wereldwijd netwerk van zo’n 20.000 aangesloten scholen. En dat betekent nogal wat. Want de Unesco-certificering opent deuren.

We brengen je gedurende je schooltijd in contact met leerlingen van andere scholen in dit netwerk, overal ter wereld. Dat is leuk én interessant. Ook kun je voor projecten vragen stellen aan heel wat bedrijven, universiteiten, maatschappelijke en culturele instellingen die ook bij Unesco zijn aangesloten. Zelfs in het buitenland. Bij ons leer je daardoor de wereld beter kennen. Daarin zijn we uniek.

We besteden bovendien gestructureerd aandacht aan grote UNESCO-thema’s als vrede en mensenrechten, intercultureel leren en Global Citizenship. Maar ook aan duurzaamheid en milieu-initiatieven. Dat geeft je nieuwe inzichten. Deze onderwerpen maken deel uit van de reguliere lessen.

Wat is de UNESCO?

UNESCO is een onderdeel van de Verenigde Naties, een organisatie waar bijna alle landen in de wereld aan deelnemen. Zij wil bijdragen aan de vredesopbouw, armoedebestrijding, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog in de wereld. Door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. De organisatie is opgericht op 16 november 1945 en haar hoofdkantoor staat in Parijs.

De letters UNESCO zijn de afkorting van United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization.

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl