Update brief naar ouders en leerlingen 17 maart

NIEUWS
17-03-2020

Update ouders en leerlingen 17 maart

Aan: ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen van Willem de Zwijger College, Vituscollege, Vitusmavo
Betreft: update omtrent maatregelen Coronavirus

Bussum, 17 maart 2020

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling,

Het is een onwerkelijke situatie. Een land dat ‘op slot’ gaat om de verspreiding van een virus te voorkomen. De genomen maatregelen leveren scholen op zonder leerlingen en docenten en ook dat is heel onwerkelijk.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om het ‘op afstand leren’ in te richten. Docenten en secties zijn de afgelopen dagen op allerlei (virtuele) manieren samen aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

We begrijpen dat het lastig is om de hele dag thuis te zijn en toch gemotiveerd aan je schoolwerk te beginnen. Onderwijs op afstand is nu noodzakelijk om goed bij te blijven en ervoor te zorgen dat straks de reguliere lessen weer soepel opgepakt kunnen worden. Het vraagt uiteraard discipline en veel van jullie zelfstandigheid. Maak bijvoorbeeld, samen met je ouders, een dagplanning en blijf in contact met je docenten en mentor/coach, zij willen graag met je meedenken, je begeleiden en ondersteunen.

Wij willen u als ouder(s)/verzorger(s) vragen om uw kind te begeleiden bij het opstarten en continueren van dit thuiswerkproces. Het plannen van alle opdrachten die gedaan moeten worden en het bewaken van de voortgang zal enige sturing nodig hebben.

Vanaf woensdag 18 maart gaan we beginnen! Vanaf die dag is Magister gevuld met studiewijzers en opdrachten voor de komende periode. De basis hiervan is te vinden in de Magisteragenda: het ‘normale’ rooster staat erin, zodat de vakken verspreid zijn over de week. Als huiswerk worden opdrachten e.d. vermeld, waarbij wordt doorverwezen naar bijvoorbeeld de ELO, websites, etc.

Voor algemene vragen kunt u zich / kunnen jullie je wenden tot de mentor/coach. Voor vakspecifieke vragen kunt u / kunnen jullie terecht bij de vakdocent. Communicatie verloopt per schoolmail.

Zodra er meer bekend is over het examentraject, informeren wij vanzelfsprekend de ouders van de (voor)examenklassen.

Wij hopen dat we allemaal goed en wel door deze lastige periode heenkomen. Pas goed op elkaar en jezelf!

Met vriendelijke groet,

Namens de schoolleidingen van de drie scholen,
Ron Bosman en Petra Laseur Bestuur SIVOG

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl