Vakantiebieb

WILLEMS WEETJES
02-07-2020

Heb jij de VakantieBieb al onder de aandacht gebracht?

Jaarlijks blijven duizenden jongeren in de zomer doorlezen dankzij de VakantieBieb. Een mooie ontwikkeling en bovendien erg belangrijk, want blijven lezen in de vakantie helpt een terugval van het leesniveau voorkomen. De gratis app biedt je leerlingen een brede selectie van e-books op mobiel en tablet. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de VakantieBieb!

Gebruik de handige VakantieBieb toolkit

Wil je je leerlingen helpen om tijdens de zomervakantie door te lezen? Breng dan de VakantieBieb onder de aandacht. Vermeld de VakantieBieb op je website, social media en in je nieuwsbrief. Om je hierbij te helpen hebben we een Online Toolkit voor je samengesteld. Hierin vind je een kant-en-klare tekst en bijpassend beeld.

Download Online Toolkit

Over de VakantieBieb

De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken. Dat wordt lekker lezen in je luie strandstoel! Geen gedoe met boeken halen en op tijd weer terugbrengen. En bovendien kunnen je leerlingen, bijna onbewust, werken aan hun boekenlijst. Superhandig!

De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek. In de app staan jongerentitels zoals Festival van Iris Hermans, Gebr. van Ted van Lieshout en Klem van Mel Wallis de Vries.

De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store. Van 1 juli tot en met 31 augustus. De verwachting is dat de app voor Android binnenkort ook beschikbaar is via Google Play. Kijk voor meer info op www.vakantiebieb.nl.

Extra: winactie voor jongeren!

Vanaf 1 juli kunnen jongeren tot 18 jaar op vakantiebieb.nl/win, laten weten welk boek in de VakantieBieb hun favoriet is. Ze maken dan kans op een Beats Solo Pro koptelefoon.

Jeugdbibliotheek.nl
Ook kunnen jongeren zonder abonnement hun leesniveau testen en boeken uitzoeken voor hun leeslijst via het onderdeel Lezen voor de lijst op jeugdbibliotheek.nl. Jongeren die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books en luisterboeken in de VakantieBieb nog veel meer e-books en luisterboeken lenen. Kijk op jeugdbibliotheek.nl voor een overzicht van alle digitale producten voor kinderen.

De Bibliotheek op school 
De Bibliotheek op school steunt de VakantieBieb. Werk je mee met dit programma? Dan kun je ook bij de lees-mediaconsulent of specialist educatie van je bibliotheek terecht voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Het VakantieBieb-team