Willem de Zwijger College tekent convenant met ondernemers en gemeente

NIEUWS
12-03-2020

Willem de Zwijger College tekent convenant met ondernemers en gemeente 

De gemeente Gooise Meren, Albert Heijn Veerstraat, YellowBirds en het Willem de Zwijger College tekenen vandaag een convenant. Zij willen zich er gezamenlijk voor inspannen dat de overlast in het centrum van Bussum wordt teruggedrongen.

Het is in Bussum niet veel anders dan elders in Nederland: in de schoolpauzes haasten veel scholieren zich naar de dichtstbijzijnde winkels om wat drink- en etenswaren te kopen. Zij stappen met teveel leerlingen tegelijk de winkels binnen, gooien hun fietsen op de stoep, ruimen hun rommel niet op, en zeggen soms de verkeerde dingen tegen winkelpersoneel en omstanders. Of wij het leuk vinden of niet, ook een aantal leerlingen van onze eigen school vertoont dit gedrag. Het Willem onderkent dit probleem en voelt zich daar mede verantwoordelijk voor.

Gemeente, winkels en de school hebben hierover de afgelopen maanden -in een prima sfeer- overlegd: wat kunnen wij samen doen om de overlast te beperken, wie speelt daarin welke rol? De school zal de winkeliers informeren over eventuele aanpassingen van het rooster, zij zal leerlingen die overlast veroorzaken daar meteen op aanspreken, de school adopteert een stukje van het Julianaplein. Enkele medewerkers van de school houden met regelmaat, tijdens de pauzes, een oogje in het zeil in het winkelcentrum.

Ook de winkels en de gemeente leveren hun bijdrage aan het terugdringen van de overlast.

Wij krijgen de laatste maanden al signalen dat de overlast minder wordt, wij gaan door op die lijn!