Windesheim profielkeuze dag

WILLEMS WEETJES
16-01-2020

Verslag 13 december Windesheim profielkeuze dag

De leerlingen van H3 zijn in periode 2 bezig met het kiezen van hun profiel. Dit jaar zijn we begonnen om binnen het LOB programma meer Haco onderwijs te geven.

Op vrijdag 13 december zijn we met alle H3 klassen naar Windesheim gegaan om een aantal workshops te volgen in het kader van de profielkeuze. De leerlingen begonnen met een presentatie over het kiezen zélf waarna zij hun eigen droom moesten gaan verwoorden. En vervolgens hebben de leerlingen benoemt waar zij goed in zijn, welke interesses zij hebben.

Daar zijn mooie woordwolken uit ontstaan die de leerlingen inzicht hebben gegeven over zichzelf, maar ook over keuzes die zij dit jaar moeten maken.

Daarna was nog de mogelijkheid om een speeddate te hebben met studenten van verschillende opleidingen. Gewapend met pen en papier en een lijst aan vragen die ze in de mentorlessen zélf hadden opgesteld, hebben onze leerlingen aandachtig geluisterd en levendige gesprekken gevoerd gesproken met de studenten. Onze leerlingen kregen vele complimenten van de docenten van Windesheim vanwege hun serieuze, geïnteresseerde houding en van de studenten omdat zij zo goed voorbereid naar de speeddate kwamen. De Windesheim-studenten kregen zelfs vragen die zij nog niet eerder hadden gehad!

Deze ochtend was niet mogelijk zonder de begeleiding van een aantal collega’s! Hartelijk dank daarvoor en volgend jaar gaan we zeker weer!

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl