INFO GROEP 8

De tijd van je leven

Welke school past bij jou? De grote stap naar het voortgezet onderwijs is spannend. En een goede keuze is belangrijk. Want je hebt natuurlijk grote plannen voor later.

Het Willem de Zwijger College geeft je een prachtige basis. Je kunt bij ons gymnasium, atheneum of havo doen. Je groeit, gaat je ontwikkelen, de wereld beter begrijpen, grote keuzes maken. Maar nog belangrijker is dat je het naar je zin hebt. We doen er alles aan dat je je snel thuis voelt, vrienden maakt en plezier hebt. Want in een fijne omgeving presteer je beter.

Wist je dat we een UNESCO-school zijn? We horen bij een wereldwijd netwerk van wel 20.000 scholen. Jij gaat straks mailen of videobellen met leeftijdsgenoten in bijvoorbeeld Hong Kong, Sao Paulo en Londen. Hoe speciaal is dat!

Daarnaast krijg je hier ontzettend veel extra’s. Je kiest uit sport-, science- en theateractiviteiten, talentklassen noemen we dat. Daar leer je veel van. En het is nog leuk ook.

Dit wordt de tijd van je leven!

Download hier onze brochure

’t Willem is uniek op drie gebieden

  • Ten eerste de fijne sfeer. We krijgen de laatste jaren veel complimenten van onze leerlingen. Zij geven de school de hoogste score voor vriendelijkheid en veiligheid. Gelukkig maar want van pesten moeten we hier niets hebben!
  • Ten tweede de heel erg soepele overgang van je basisschool naar hier. Het is een grote stap, dat begrijpen we. We komen je daarin tegemoet en je krijgt er ruim de tijd voor.
  • En tenslotte zijn wij als enige in de wijde omgeving een UNESCO-school. Dat betekent nogal wat voor jou. Je gaat andere culturen beter begrijpen. Je komt in contact met leeftijdsgenoten van overal ter wereld. En je mag meedoen aan internationale projecten en challenges.