INFO GROEP 8

De tijd van je leven

Welke school past bij jou? De grote stap naar het voortgezet onderwijs is spannend. En een goede keuze is belangrijk. Zeker als je grote plannen voor later hebt. Het Willem de Zwijger College geeft je een mooie basis. Je kunt bij ons gymnasium, atheneum en havo doen. Je groeit, gaat je ontwikkelen, de wereld beter begrijpen, grote keuzes maken. Je maakt vrienden voor het leven en veel plezier. Het is echt de tijd van je leven.

3x Heel bijzonder

1. We bieden je kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Dat betekent dat we er alles aan doen om jou te laten slagen. Afgelopen jaar is bijvoorbeeld 100% van onze examenleerlingen van het gymnasium, 93% van het atheneum en 95% van de havo geslaagd.
Lees er meer over Oog voor talenten >

2. We bieden ook een waaier aan extra’s. Naast de gewone vakken kun je bij ons aan heel wat extra initiatieven meedoen. Dat hoeft niet, maar we stimuleren het wel. Want je hebt er veel aan. En het is leuk.
Hier lees je wat er allemaal mogelijk is >

3. In tevredenheidsenquêtes geven leerlingen de school een hoge score voor veiligheid. Volgens hen komt pesten of discrimineren niet of nauwelijks voor op onze school.
Lees hier wat onze leerlingen van ’t Willem vinden >

Fijne sfeer

Op het Willem is de sfeer fijn, leerlingen helpen elkaar, docenten zijn betrokken. Onze leraren maken elke dag hun lessen levendig en boeiend. Dat is belangrijk. Want hoe meer je het naar je zin hebt, hoe beter je leert.

“Op het Willem heb je goede en grappige
leraren. Je hebt lol en leert ook nog wat.”

Ruben

Kom naar de informatieavond, de open dag en de minilesjes.

De informatieavond voor ouders is op donderdag 17 januari van 20.00-22.00 uur. De open dag vindt plaats op zaterdag 19 januari 10.00-13.00 uur (voor ouders en leerlingen). Voor geïnteresseerde leerlingen organiseren we ook minilesjes. Die zijn op de woensdagen 16, 23, 30 januari en 6, 13 en 27 februari 14.00-15.30 uur.

De brochure

Alles is ook te lezen in onze brochure.
Download ‘m hier!  ->

De brugklas

GYMNASIUM

Wist je dat wij het oudste gymnasium in Bussum zijn? We hebben dan ook een mooie gymnasiumafdeling. Dat merk je! Naast een stevige basis met klassieke talen en geschiedenis van de klassieke oudheid zorgen we voor een goede voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs. Ook krijg je de extra vakken wetenschap, Cambridge Engels en versterkt talenonderwijs. Je kunt bovendien deelnemen aan het verbredingsproject (in samenwerking
met U-talent) waarbij je met begeleiding een zelfgekozen onderzoek of project gaat uitvoeren.

ATHENEUM

Ook ons atheneum geeft je een geweldige basis. Hier bereiden we je stevig voor op een wetenschappelijke opleiding. We bieden je onder andere de extra vakken big history, Cambridge Engels en filosofie. Zoek je nog meer uitdaging dan doe je mee aan ons verbredingsproject (in samenwerking met U-talent). Daarin ga je onder begeleiding een zelfgekozen project of onderzoek doen.

HAVO

Doe je de havo, dan loop je mee in het Havo Competentieprogramma (HaCo). Dat wordt enorm geprezen. Je krijgt extra les in de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Daarnaast volg je het vak ‘programmeren’. En er is een aanvullend keuzeprogramma. Je kunt kiezen uit Business, Design, Natuur, Engineering & Technology of Wereldburgerschap (Unesco-programma). Hier werk je in groepjes aan concrete opdrachten van ongeveer acht weken. De nadruk ligt daarbij op samenwerkend

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl