Chromebooks

Chromebook

Zo’n 70% van de scholen in Nederland werkt met Chromebooks. Dit is niet voor niets, want een Chromebook is betaalbaar en werkt intuïtief voor zowel leerlingen als leerkrachten. Ze starten lekker snel op, je hoeft niet te wachten op het installeren van updates. Ook bespaar je kosten op beheer en support, doordat er weinig mis kan gaan met een Chromebook.

Cool platform

Eén platform waar leerlingen hun werk kunnen vinden en makkelijk naar applicaties van uitgeverijen en ander educatief materiaal kunnen klikken. Dat is COOL (Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform).

Aanschaf Chromebook

We bieden drie mogelijkheden:

  1. U sluit een huur- of koopovereenkomst af met The Rent Company. Afhankelijk van het type contract en uw keuze voor een bepaald Chromebook.
  2. U schaft zelf een Chromebook aan. De maximale schermgrootte is 11,6 inch, om te voorkomen dat leerlingen niet zichtbaar achter het scherm zitten. Een eigen Chromebook moet eenmalig worden aangemeld bij systeembeheer om te koppelen aan onze digitale omgeving. Via het Cool portaal kan de docent eventueel meekijken op de schermen van de leerlingen. Dit kan overigens alleen van maandag tot en met vrijdag 8.25 tot 16.30 uur.
  3. Een leerling die zelf geen Chromebook wenst aan te schaffen, kan bij uitzondering bij de mediatheek een Chromebook lenen.
  4. Alle bestanden en het digitale lesmateriaal waar de leerling op school mee werkt, zijn thuis vanaf elke andere computer te gebruiken.

Heeft u vragen, stuur dan een e-mail naar Kees Vlaanderen k.vlaanderen@volant.nl. Hij is onze Coördinator-ICT en kan al uw vragen beantwoorden.