Oog voor talenten

Allemaal extra’s

Als school stimuleren we je om nieuwsgierig en ambitieus te zijn. We moedigen je aan om je talenten te ontwikkelen en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. En we helpen je verder. We hebben oog voor jouw talenten en bieden veel extra’s.

Talentklassen

Leerlingen van klas 2 hebben in twee perioden van het schooljaar elke donderdagmiddag talentklassen. Dan staan sport, kunst of wetenschap centraal in de daarvoor specifiek door de leerlingen gekozen talentklas.

Alle leerlingen kunnen aan de talentklassen meedoen. In het totale lesprogramma is het belangrijk dat leerlingen hun verborgen talenten en vaardigheden naar boven kunnen halen en uitbouwen. In een ontspannen sfeer krijg je een bijzonder lesprogramma waar je optimaal van profiteert.

In elke periode kies je als leerling één van de aangeboden talentklassen. Die talentklas volg je dan de hele periode. In een volgende periode kies je een dan voor een ander onderdeel. De keuzemogelijkheden zijn divers en variëren per periode. Op die manier maak je een prima keuze die helemaal bij je eigen talenten past.

Grote Avond

Een van de leukste en bijzonderste dingen op onze school is de Grote Avond. Die is er elk jaar. Dan voeren leerlingen een musical op. Het hele jaar oefenen zo’n 70 leerlingen met zang, dans, spel en muziek. En bouwen ze hun eigen decors. Eind februari is er de grote uitvoering in het echte grote theater Spant!

Afgelopen schooljaar voerden we de musical “Het geheim van de witte draak” op. De musical werd geschreven door een docent. Dit jaar, 2023, wordt het een musicalbewerking van het toneelstuk “Geslaagd”.

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl