Oog voor talenten

Het Willem heeft het: oog voor talenten

Als school stimuleren we je om nieuwsgierig en ambitieus te zijn. We moedigen je aan om je talenten te ontwikkelen en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken. En we helpen je verder. We hebben oog voor jouw talenten.

De talentklassen verbreden je horizon. Leerlingen van klas 2 hebben in twee perioden van het jaar op de donderdagmiddag talentklassen. Dan ben je bezig met sport (bijvoorbeeld slacklinen, free-running, kickboksen, theatersport, klimwand klimmen, ninja experience, sporttoernooien op verschillende niveaus), kunst (zoals spelbord maken, designen en ontwerpen, songwriting, toneel, musicals (die voeren jij en je klasgenoten op in theater ’t Spant!), zoötroop-animaties en speelfilm maken) en wetenschap (onder andere technisch bouwen, coderen, programmeren, 3D-printen, bètaprojecten).

Heel populair zijn de muzieklessen. In een geluiddicht lokaal leer je over alle aspecten van muziek. Theoretisch maar zeker ook praktisch. Je gaat aan de slag met gitaar, drumstel en andere ritme-instrumenten, piano en elektrisch keyboard of één van onze tientallen andere instrumenen. Daar ontstaat te gekke muziek. Bij ons kun je zelfs het vak muziek als eindexamen vak kiezen!

UNESCO-school

We zijn ook een betrokken school. Als enige VO-school in Gooise Meren zijn we officieel aangesteld als Unesco-school. En dat betekent nogal wat. We besteden heel veel aandacht aan grote thema’s als vrede en mensenrechten, intercultureel leren en wereldburgerschap. Maar ook aan duurzaamheid, milieu en eco-initiatieven, want die gaan jouw toekomst bepalen. Elke leerling kan een officieel Unesco-certificaat halen en deelnemen aan internationale Unesco-projecten en challenges. Bovendien hebben we hierdoor veel bijzondere contacten en mogelijkheden om op bezoek te gaan bij interessante instellingen en bedrijven in de regio. Dat biedt jou unieke kansen om je wereldbeeld te ontwikkelen.

Ict-lessen helpen je om snel en handig met de modernste technieken en software om te gaan. Iedereen maakt kennis met programmeren. De school heeft meerdere computerruimtes beschikbaar waar je in de les zelfstandig gaat werken. Bij ons op school gebruiken we iPads en Chromebooks in de lessen. Onze docenten zetten ict overal in waar dat het onderwijs ondersteunt en versterkt.

Bij ons leer je de wereld kennen. Er zijn bijzondere taalvakken, zoals Spaans, je kunt Cambridge Engels doen, debatteren in het Engels en leren presenteren. Daarnaast krijg je binnen het thema internationalisering werkweken, excursies naar het buitenland en uitwisselingsprojecten met buitenlandse scholen in de bovenbouw. Ook wat extra’s betreft is het Willem de Zwijger College de tijd van je leven!

Doe mee aan leren presenteren
Doe mee aan speelfilm maken
Doe mee aan science en technology
Doe mee aan programmeren en coderen