Grote Avond

Grote Avond

HADES’ HUIS

Koop hier kaartjes voor de voorstelling.

Datum: Woensdag 27 en donderdag 28 maart 2024

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Theater De Sprong, Keverdijk 2, 1411 SJ Naarden

HADES’ HUIS

Een musical geschreven door drie leerlingen van het Willem en uitgevoerd door leerlingen van het Willem en de Vitusmavo.

Het stuk is gebaseerd op de mythische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice. Orpheus die zijn geliefde Eurydice verliest omdat ze wordt gebeten door een adder. Natuurlijk is Orpheus in rouw, maar hij gebruikt zijn goddelijke gave om zijn Eurydice terug te krijgen. Gewapend met zijn lier, waarmee hij met zijn gezang iedereen in vervoering kan brengen, reist hij af naar de onderwereld om Eurydice terug te halen. Het lijkt hem te lukken, want zelfs de god van de onderwereld Hades, en zijn vrouw Persephone, kunnen zijn zang niet weerstaan. Eurydice mag mee op één voorwaarde: Orpheus moet voor zijn geliefde lopen en mag niet naar haar omkijken, voordat ze het zonlicht hebben bereikt. Dat lijkt te lukken, maar op het laatste moment hoort hij haar niet meer en kijkt toch om. Nog net ziet hij Eurydice voorgoed verdwijnen in de onderwereld.

 

Op basis van dit verhaal hebben de schrijfsters van de musical een leuke nieuwe versie bedacht. Veel herkenning, maar ook eigentijdse toevoegingen en aanpassingen. Een musical met mooie en leuke liedjes, uitgevoerd door de Grote Avond Band. Echt een plezier om naar te kijken!

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl