ALLEMAAL EXTRA’S

Het Willem heeft het: allemaal extra’s

Top 5 van onze bijzondere extra activiteiten
  • Doe mee aan de talentklassen met o.a.  ict, biologie, natuurkunde en scheikunde.
  • Bijzondere extra taalvakken zoals Spaans en Cambridge Engels.
  • Veel aandacht voor kunst, overal waar dat jouw ontwikkeling versterkt.
  • Sporten buiten en binnen: atletiek, hockey, voetbal, basketbal, volleybal en turnen.
  • Programmeren in de onderbouw, informatica in de bovenbouw.

Talentklassen verbreden je horizon

Van je basisschool heb je een advies gekregen voor gymnasium, atheneum of havo. Je hebt dus de kwaliteiten om op ‘t Willem te komen. Dat is prachtig! Maar je kunt waarschijnlijk méér. We stimuleren je om nieuwsgierigheid en ambities te zijn. We moedigen je aan om je talenten te ontwikkelen, nieuwe dingen te proberen. En we helpen je verder.

Een aantal voorbeelden:

Sport staat voorop

Natuurlijk sporten we lekker buiten zolang het weer dat toelaat. In de periodes 1 en 4 van het schooljaar doen we dat op de sportvelden van HCAW, een honkbalvereniging in Bussum. Die vereniging heeft, vlakbij station Bussum-Zuid, velden waarop gerugbyd, gehockeyd en gevoetbald kan worden. Maar ook softbal en atletiek staan op het programma. In de wat koudere perioden sporten we in één van onze drie grote gymzalen op school waar we gaan basketballen, volleyballen en turnen.

Kunst en ontwerpen

Heel veel mogelijkheden zoals spelbord ontwerpen, design, vormgeving, songwriting, toneel maar ook zoötroop-animaties & speelfilms maken. Naast museumbezoek doen we jaarlijks ook een musical die jij samen met je klasgenoten mag uitvoeren in theater Spant!

Wetenschapsclub extra

Technisch bouwen, coderen, programmeren, 3D-printen en bètaprojecten maken daar onderdeel van uit. Maar ook doen we scheikundeproefjes, natuurkunde-experimenten zoals het zuiveren van slootwater en krijg je echt inzicht in de voortplanting bij plant en dier.

Lessen in muziek

Je leert over alle aspecten van muziek, de theorie maar zeker ook de uitvoering. Je kunt in een geluiddicht lokaal aan de slag met gitaar, drumstel, piano of een elektrisch keyboard. Je kunt zelfs muziek als eindexamenvak kiezen.

Lessen in ict

Iedereen leert bij ons programmeren en met de modernste technieken en software om te gaan. Het Willem heeft meerdere computerruimtes waar je in lesverband of zelfstandig kunt werken. In de eerste vier leerjaren gebruiken we Chromebooks in de lessen. Je krijgt ook een eigen Chromebook.

Extra lessen in taal

Probeer eens Spaans en Cambridge Engels. Daar kom je later ver mee. Je kunt in het Engels leren debatteren en presenteren. Ook organiseren we werkweken en excursies naar het buitenland binnen het thema internationalisering. In de bovenbouw zijn er internationale uitwisselingsprojecten.