GYMNASIUM

Gymnasium

Wist je dat wij het oudste gymnasium in Bussum zijn? En historie telt op het gymnasium! Net als een fijne sfeer. Dat is heel belangrijk, want hoe meer je het naar je zin hebt, hoe beter je leert.

Een stevige basis

Naast een stevige basis met klassieke talen en de geschiedenis van de klassieke oudheid krijg je hier een goede voorbereiding op de universiteit. Al in de onderbouw leer je van alles over filosofie en wetenschap. We verruimen je blik en stimuleren je om een analytische, kritische denkhouding te ontwikkelen.

Het Grieks en Latijn vormen de basis van het klassieke onderwijs. Dat is een belangrijk aspect van het gymnasiaal onderwijs. Die vakken verruimen je blik als leerling en bevorderen een analytische en kritische denkhouding. Zodoende dragen deze vakken bij aan het aanleren van vaardigheden die je ook helpen bij je ontwikkeling in de andere vakken.

Ter voorbereiding op specifieke vervolgopleidingen hebben we bijzondere buitenschoolse activiteiten als arbeid-ervarend leren. Verder nodigen we gastsprekers uit en kun je colleges aan een universiteit volgen.

Erop uit

Je geniet van heel wat excursies en werkweken. Zo bezoeken we de prachtige oude stad Xanten, een oude stad in Duitsland die oorspronkelijk door de Romeinen is gesticht. Met haar oude amfitheater en bezienswaardigheden gaat de klassieke tijd hier voor je leven. Ook bouw je een virtuele Romeinse stad in het project Urbs Romana en duiken we in al het moois dat de musea voor oudheden in Leiden en Nijmegen bieden.

Hoogtepunten voor alle gymnasiasten zijn de werkweken naar Trier, Rome of Griekenland. Dat zijn geweldige ervaringen, die onmisbaar zijn voor de echte gymnasiast!

Willem de Zwijger College
Nieuwe ’s Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl