GYMNASIUM

Geweldig gymnasium

Je hebt je oog laten vallen op ons gymnasium? Prima keuze. Want onze leerlingen behalen excellente examenresultaten. Wist je dat de afgelopen vijf jaar 100% van onze gymnasiasten is geslaagd voor het eindexamen? Dat doet geen andere school in de buurt ons na.

En wist je dat wij het oudste gymnasium in Bussum zijn? Met een fijne sfeer. Belangrijk! Want hoe meer je het naar je zin hebt, hoe beter je leert.

Een stevige basis

Naast een stevige basis met klassieke talen en de geschiedenis van de klassieke oudheid krijg je hier een goede voorbereiding op de universiteit. Al in de onderbouw leer je alles van filosofie en wetenschap. We verruimen je blik en stimuleren je om een analytische, kritische denkhouding te ontwikkelen. Die heb je nodig in de moderne tijd!

Het Grieks en Latijn vormen de basis van het klassieke onderwijs en dat is een belangrijk aspect van het gymnasiaal onderwijs. Die vakken verruimen je blik als leerling en bevorderen een analytische en kritische denkhouding. Zodoende dragen deze vakken bij aan het aanleren van vaardigheden die je nodig zult hebben in deze moderne tijd.

Ter voorbereiding op specifieke vervolgopleidingen hebben we bijzondere buitenschoolse activiteiten als arbeid-ervarend leren. En je kunt zelfs colleges aan een universiteit volgen.

Erop uit

Je geniet van heel wat excursies en werkweken. Zo bezoeken we de prachtige oude stad Xanten, een oude stad in Duitsland die oorspronkelijk door de Romeinen is gesticht. Met haar oude amfitheater en bezienswaardigheden gaat de klassieke tijd hier voor je leven. In de brugklas bouw je een virtuele Romeinse stad in het project Urbs Romana. Ook duiken we in al het moois dat de musea voor oudheden in Leiden en Nijmegen bieden.

Hoogtepunten voor alle gymnasiasten zijn de werkweken naar Trier, Rome of Griekenland. Ook zijn er buitenschoolse activiteiten met het accent op arbeidservarend leren die een uitstekende voorbereiding zijn op je vervolgopleiding. Daarnaast kun je ook colleges volgen op een universiteit.