HAVO

De hoogste havo

Het Willem heeft als enige in Gooise Meren het predicaat excellente HaCo-school behaald. Dat hebben we verdiend met ons programma Havisten Competent (HaCo). En dat is nogal wat. Ons slagingspercentage is met 95% dan ook al jaren bijzonder hoog. De onderwijsinspectie noemt de kwaliteit van onze havo zelfs een “ongeëvenaarde prestatie”. Bovendien zijn er slechts 2 andere scholen in heel Nederland die HaCo excellent zijn

De voordelen van een HaCo-excellente havo

In de HaCo-lessen Business, Design, Global Citizenship en Engineering & Technology werk je in het tweede en derde leerjaar aan projecten. De nadruk ligt dan op samenwerken, presenteren, informatievaardigheden, nadenken over je rol in een groep en hoe je problemen oplost. In de bovenbouw ga je dieper in op één van deze 4 onderwerpen. Het vijfde jaar sluit je af met een profielwerkstuk in één van die vakken. Ook ga je op buitenlandreis, daar draait het om oefenen van die competenties in internationaal perspectief.

Je krijgt een set extra vaardigheden mee

Bij je havodiploma ontvang je straks ook het felbegeerde HaCo-certificaat, het bewijs van de competenties die je later mooi van pas komen op het hoger beroepsonderwijs. Dat geeft je later een flinke voorsprong bij verschillende opleidingen.

Een netwerk van 32 uitverkoren scholen

Onze havo hoort bij een Competent-netwerk van 32 uitverkoren havoscholen in Nederland. Het grote voordeel voor jou is dat het havo-onderwijs dat wij bieden beter aansluit bij de vervolgopleidingen van het hoger beroepsonderwijs. Welke richting je straks ook kiest.

De Willem-havisten gaan in de lessen zoveel mogelijk aan de slag met activerende werkvormen uit de praktijk. Zo oefen je de competenties die je straks op het hbo nodig hebt. Het is ook nog eens leuk en stimulerend. En de sfeer is fijn.

De docenten zijn HaCo-getraind. Zij geven meer aandacht aan de verwerking van de theorie. De werkwijzen en opdrachten zijn afgestemd op de leefwereld en het denkniveau van jou als havoleerling. De lesstof wordt in blokjes van 10 of 15 minuten gegeven met gebruik van beelden en activerende werkvormen.

Er is veel aandacht voor hoe je moet leren en je wordt uitgedaagd om actief met de stof aan de slag te gaan. Je leert er samenwerkend leren, presenteren en je krijgt het organiseren van evenementen onder de knie. Bij de bètasecties op de havo krijg je proefjes en concrete leerstof.