ATHENEUM

Aantrekkelijk atheneum

Ons atheneum geeft je een geweldige basis. Hier bereiden we je stevig voor op een wetenschappelijke opleiding. We bieden je onder andere de extra vakken Big History, Cambridge Engels en filosofie. En de sfeer is geweldig.

Op ‘t Willem starten we vanaf de brugklas met aparte atheneumklassen. Hiermee kunnen we beter inspelen op de behoeften en kwaliteiten van jou als atheneumleerling. Het tempo van de lessen ligt namelijk hoger dan in de vwo/havo-brugklas en de mate van zelfstandigheid is groter.

Het atheneum met de meeste mogelijkheden

Heb je behoefte aan meer uitdaging? Doe dan mee aan ons verbredingstraject. Dan ga je onder begeleiding aan een zelfgekozen onderzoek werken. Soms zelfs in plaats van reguliere lessen.

De meeste van onze atheneumleerlingen gaan door naar de universiteit. Daar spelen we in alle lessen op in. Je maakt bijvoorbeeld kennis met hoor- en werkcolleges. Er komen gastsprekers van universiteiten en hogescholen. Je krijgt zelfs de mogelijkheid daar proefcolleges te volgen.

Big History

Het vak Big History vertelt de geschiedenis van werkelijk alles. We beginnen met de oerknal van 13,7 miljard jaar geleden en eindigen in het hier en nu. Je leert over het ontstaan van heelal en zonnestelsel, de vorming van planeet Aarde, de ontwikkeling van het leven op aarde en het ontstaan van de mens. Kortom, waar komt alles toch vandaan en wie zijn wij eigenlijk? Niet alleen natuurwetenschappelijke vragen, maar ook psychologie en sociologie komen aan bod. Het is een fascinerende ontdekkingsreis.

Je gaat ook praktisch met grote en kleine projecten aan de slag. Van vuur maken tot raket bouwen. Een prachtig vak dat je horizon verbreedt en je in contact brengt met heel wat nieuwe studierichtingen. Dat wil je niet missen.